ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ - Του Πλούταρχου Πάστρα (Φύλλο 23)



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ - ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 - ΕΤΟΣ 2ο - ΦΥΛΛΟ 23  


ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητοί ομότεχνοι, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σας καλούμε από αυτήν εδώ την ταπεινή λογοτεχνική γωνιά, να κρατήσετε το φως της δημιουργίας άσβηστο και να συνεχίσετε να δημιουργείτε νέα έργα. Αυτό είναι το καθήκον όλων εμάς των ανθρώπων που ασχολούμαστε με τις τέχνες. Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και με οδηγό την έμπνευση, να χαρίσουμε στους συνανθρώπους μας το λαμπρό φάος των Μουσών!
Γνωρίζουμε πως πλέον έχει χαθεί απ’ όλους μας η πλεονάζουσα διάθεση για τη δημιουργία. Δεν πρέπει, όμως, να πέσουμε στα χέρια του αδηφάγου τέρατος της κατάθλιψης, που μας προκαλεί ο αναγκαίος εγκλεισμός μας, για να σώσουμε εμάς τους ίδιους και τους διπλανούς μας. Πρέπει ν’ ανασκουμπωθούμε και να ακονίσουμε τα μολύβια μας και να χαρίσουμε σε όλους μας τη διέξοδο προς την ευτυχία μέσω του πολιτισμού.
Ο πνευματικός κόσμος, δεν πρέπει να καταθέσει τα όπλα. Πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, αυτές τις δύσκολες στιγμές, με την πνευματική καλλιέργεια. Το διαδίκτυο μας προσφέρει πλέον τη διέξοδο αυτή και τη δυνατότητα να έρθουμε κοντά με τους αναγνώστες μας και τους θεατές μας. Μην κλείνετε αγαπητοί φίλοι ποιητές, λογοτέχνες και καλλιτέχνες την πόρτα σας μπροστά στο χάος. Ανοίξτε την και μεταμορφώστε το σε κάλλος πνεύματος και τέχνης!


Πλούταρχος Πάστρας

Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια