ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΕΊΔΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΟΎΜΕΝΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ - Μαρία Μίγκλη (Φύλλο 20)




ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΓΚΛΗ

Σκευτομουνα επί χρόνια τα λόγια που θα γέμιζαν αυτές εδώ τις γραμμές.Τώρα αδειάζω εδώ τις σκέψεις μου. Εδώ ,  τώρα που ο κόσμος αλλάζει μεταβλητά , ενώ στη χώρα μας εισέρχονται εισβολείς και μαζί τους φέρνουν έναν κόσμο αταίριαστο με το δικό μας. 
Ξημερώνει ένα νέο πρωί μετα τη μέρα των ερωτευμένων . Παντού διαβάζω άρθρα για την θέα Αγάπη , τον Έρωτα και τη Ψυχή , την Αφροδίτη. Ύστερα καμαρώνω το κάλος στα αγάλματα που αποτυπώνουν τις μορφές τους. Ειμαι Χριστιανή ορθόδοξη , όμως μεγάλωσα διαβαζοντας τον Αίσωπο . Ξέρω , οι άνθρωποι αμφισβητούν τα διδάγματα μέσα από τα πρόσωπα των θεών. 
Οι δικοί μου άνθρωποι δεν πιστεύουν σε φαντασιώσεις. Εγώ λέω πως ένας πάνσοφος λαός δεν θα επένδυε χιλιάδες χρόνια σε ψέματα. Έτη τώρα ζούμε την πλεκτάνη του φιλεύσπλαχνου Αλαχ και των Τουρκικών σίριαλ μέσα από τις τηλεοράσεις. Είναι φαιδρο να ασχολούμαστε με άλλους λαούς ,  αντί να  δίνουμε το φως της γνώσης στα παιδιά μας.Επιτρέψτε μου να αναφέρω πως ο Δικός μας Θεός -ειτε Δίας , είτε Χρίστος- ποτέ δεν είχε τις απάνθρωπες απαιτήσεις των Ισλαμιστών. Επίσης είναι αστείο ότι με αυτά τα τεχνάσματα μας διδάσκουν την τουρκική γλώσσα.
Ξεχνοντας την ιστορία μας , τείνουμε  προς την εξαφάνιση του ευγενούς μας είδους . Οι πρόγονοι  μας , μας δώσανε απλόχερα τις αρετές μέσα από τους μύθους - που η εκκλησία λανθασμένα δεν θέλει να πιστέψουμε .Μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι οι "Θεοί" υπήρξαν ως θνητοί , βασιλείς και άρχοντες σε πόλεις Κράτη.  Χαρακτηριστική ομοιότητα , η θεοποίηση των Φαραώ και της Ίσιδας στην αρχαία Αίγυπτο. 
Οι άνθρωποι έγραψαν μύθους γύρω από το όνομα τους και τους έχρισαν με ανθρώπινα πάθη και ελαττώματα, ζήλεια,  ερωτες , δόλος , τιμωρία και άλλα κατορθώματα έμαθαν στον άνθρωπο να ζει χωρίς φθόνο μέσα στην απλότητα. Μέσα από το μύθο της Αράχνης μάθαμε πως τα χαρίσματα μας είναι δώρα και πρέπει να ζούμε χωρίς έπαρση. Η Αράχνη καυχιέται ότι υφαίνει καλύτερα από την Αθήνα -τη θέα της δεξιοτεχνίας. Τελικά όμως αυτή την τιμωρεί και την ταπεινώνει για την παραφροσύνη της. 
Πολλά ακόμη παραδείγματα μας διδάσκουν τα Ομηρικά έπη . Μάθαμε τον πατριωτισμό , την ανδρεία, τη μετάνοια την ποινη και τη θεία δίκη. 
Η σοφια μπορεί να διαθέτει πολλα ονόματα  , και να φορά πολλά πρόσωπα . Είτε λέγεται Αθήνα , είτε Ερμής. Παλαιότερα ως σπουδάστρια ανέλυσα το μύθο του Προμηθέα. "αν η φωτιά συμβολίζει τη γνώση , γιατί οι Θεοί δεν την δώσανε στον άνθρωπο". Δύο χρόνια αργότερα αναλογιζομαι πως ο άνθρωπος μέσα απτή γνώση έκανε καλό . Την χρησιμοποιήσε όμως και στο κακό.
Δεν είναι παράξενο που άλλοι λαοί ζητάνε να μας απομακρύνουν από τη διδαχή τον προγόνων μας.. 
Μας θέλουν απραγους και απροετοίμαστους. Γιατι μας κοιμίζουν; Γιατί μας τραβήξαμε απο το φως; Γιατί μας θέλουν να ζούμε στο φόβο; Τι ζητούν όλοι αυτοί. Να γίνουμε υπόδουλοι σε βάρβαρες φυλές;  Προφανώς, όσοι ζουν με τα κλεμμένα κομμάτια της πατρίδας μας , επιθυμούν να δουν τον αφανισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια