ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ... - Πλούταρχος Πάστρας



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 - ΕΤΟΣ 1ο - ΦΥΛΛΟ 20  

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ...

Αγαπητοί αναγνώστες, δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτή η χρονιά θα μας βρει στο τέλος της όλους ζωντανούς. Έναν ακόμη άνθρωπο του πνεύματος θρηνούμε, αυτή τη φορά από τον εκδοτικό κόσμο και πιο συγκεκριμένα τον εκδότη Σάμη Γαβριηλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο εκλιπόντας ήταν ένας άνθρωπος που εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ο εκδοτικός του οίκος αποτέλεσε μία πηγή διάδοσης της γνώσης και προάσπισης της φιλαναγνωσίας. Σε δύσκολους καιρούς για την πνευματική κατάσταση τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού, είναι πολύ λυπηρό και απαισιόδοξο να χάνονται άνθρωποι που είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στα γράμματα.
Επίσης, ένα ακόμη γεγονός που μας στεναχωρεί όλους μας πολύ είναι και η είδηση ότι η μεγάλη ελληνίδα ποιήτρια, Κική Δημουλά, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να βγει νικήτρια κι από αυτή τη μάχη που δίνει και να την έχουμε ξανά κοντά μας.
Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκδότης Σάμη Γαβριηλίδη. Ευχόμαστε να είναι αυτή η τελευταία απώλεια στον κόσμο των γραμμάτων και του πνεύματος, δυστυχώς όμως η ζωή πάντα μας διαψεύδει…

Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια