ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΣΕΚΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ... - Του Πλούταρχου Πάστρα (Φύλλο 21)



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 - ΕΤΟΣ 1ο - ΦΥΛΛΟ 21  

ΔΙΣΕΚΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ... 

Αγαπητοί αναγνώστες, πόσα πλήγματα ακόμη θα δεχτεί ο πνευματικός μας κόσμος αυτό το έτος; Έχουμε μπει μόλις στον τρίτο μήνα του 2020 και φτάσαμε πλέον να μετράμε μόλις σε δύο μήνες και κάτι τουλάχιστον δέκα θανάτους ανθρώπων του πνεύματος.
Έφυγαν από τη ζωή το τελευταίο δεκαήμερο η μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κική Δημουλά, ο μεγάλος Έλληνας κωμικός ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, η συγγραφέας Άλκη Ζέη και ο ποιητής Γιάννης Δάλλας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έβαλαν το λιθαράκι τους στον πνευματικό Παρθενώνα του ελληνικού πολιτισμού μέσω της τέχνης τους. Από το ήθος, το έργο και τις ιδέες αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι μας και ειδικά εμείς οι νεότεροι σε ηλικία και να εμπνευστούμε από το κάλλος της πνευματικής τους δημιουργίας για να μην αφήσουμε να σβήσει το φως της τέχνης και του πολιτισμού στην Ελλάδα. Σε εκείνη που χάρισε το φως του πνεύματος σε όλη την ανθρωπότητα, με το πυρσό της αέναης πνευματικής και ζωοδότρας ελληνικής γλώσσας.
Εν κατακλείδι, θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της εφημερίδας μας για τη συμμετοχή σας κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας της. Ευχόμαστε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε συντροφιά και να σας αφυπνίζουμε μέσω της τέχνης και αυτού του ελεύθερου βήματος των ιδεών, μέσα σε μια εποχή σκοταδισμού και απελπισίας.


Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια