ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Μάιος της «ελευθερίας»… - Του Πλούταρχου Πάστρα (Φύλλο 25)




ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ - ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 - ΕΤΟΣ 2ο - ΦΥΛΛΟ 25  


Ο ΜΑΪΟΣ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»...

Αγαπητοί αναγνώστες έφτασε λοιπόν, ο ελπιδοφόρος Μάιος, ο επαναστάτης, ο στεφανωμένος με τ’ άνθη της πλάσης και της ζωής. Αυτός ο τελευταίος μήνας της άνοιξης που φωτίζει τις καρδιές μας με το παθιασμένο φως της ελευθερίας! Ο φετινός Μάιος, όμως, δεν θα θυμίζει τίποτα από ελευθερία…
Βγήκαμε από ένα σκοτεινό μονοπάτι, που ακούει στο όνομα: υγειονομική κρίση του κορωναϊού, η οποία έφερε μαζί της, την πανδημία του φόβου! Όπου και να γυρίσεις βλέπεις να αιωρείται στην ατμόσφαιρα ο τρόμος! Ένα αίσθημα πανικού για το σήμερα, το αύριο και το μέλλον. Μας λένε να ξεχάσουμε τη ζωή που είχαμε πριν από αυτή την κρίση. Μας ζητούνε αγαπητοί συνάνθρωποι να ξεχάσουμε την ελευθερία! Μία ελευθερία που το Μάιο του 1968, χύθηκε αίμα για να αναστηθεί μαζί με την ανθρωποσύνη, μέσα από τον καιάδα του ψυχρού πολέμου, μετά από το χάος που προκάλεσαν δύο συναπτοί παγκόσμιοι πόλεμοι.
Αυτό το δικαίωμα ή μάλλον καλύτερα αυτή η αρετή -δεν μπορεί να θεωρείται δικαίωμα η ελευθερία- που χαρακτηρίζεται με την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, δεν χωράει σε καλούπια υγειονομικού παροξυσμού και μίας δημοσιογραφικής προπαγάνδας. Δεν υποτάσσεται η ελευθερία! Δεν προσκυνάει ο άνθρωπος! Αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο νου τους, όσοι θέλουν να μετατρέψουν τη δημοκρατία μας σε υγειονομική δικτατορία! Μάλιστα! Ακολουθούμε όλους τους κανόνες υγιεινής για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας! Δεν δεχόμαστε όμως στο βωμό του υγειονομικού δόγματος του σοκ, ν’ απολέσουμε τα δικαιώματά μας ως άνθρωποι και πολίτες! Καλή μας λευτεριά!

Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια