ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός σημαίνει: έμπνευση και δύναμη για δημιουργία - Του Πλούταρχου Πάστρα (Φύλλο 26-27)




ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ - ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2020 - ΕΤΟΣ 2ο - ΦΥΛΛΟ 26-27  


Λογοτεχνικός Διαγωνισμός σημαίνει: έμπνευση και δύναμη για δημιουργία

Αγαπητοί αναγνώστες Σε τόσο δύσκολους καιρούς το να είσαι ταπεινός υπηρέτης των Μουσών, χαρίζει δύναμη, έμπνευση και έναυσμα για να δημιουργήσουμε όλοι οι άνθρωποι ένα νέον κόσμο όπου η αρετή, η αλήθεια, η αγάπη, η αλληλεγγύη, η ευτυχία, το χαμόγελο και όλα τα δώρα που μας χάρισε η πλάση θα βασιλέψουν στον επίγειο παράδεισο της αδελφοσύνης!
Αγαπητοί ομότεχνοι, κάθε λογοτεχνικό έργο αξίζει βραβείο μόνο και μόνο γιατί αποτελεί πνευματικό μόχθο και μία μέθεξη έμπνευσης και λόγου! Κάθε έργο ομορφαίνει τον κόσμο μας, ακόμη κι αν αποτελείται μόνο από ένα στίχο ή από μία λέξη. Αυτό το πνευματικό κάλλος των «τέκνων» της τέχνης του λόγου ομορφαίνει τις ψυχές και τις καρδιές όλων μας, ακόμη και όταν η απελπισία μάς έχει κυριεύσει.
Ο σκοπός ενός λογοτεχνικού διαγωνισμού είναι να αγκαλιάσει όλα τα έργα πέρα από κάθε διάκριση και να δώσει στους δημιουργούς τη δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους και να μας ταξιδέψουν με τους στίχους τους και τις λέξεις τους σε ακόμη πιο ονειρικούς κόσμους, γιατί αλίμονο μας, αν σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε! Γι' αυτό το λόγο πραγματοποιείται ένας λογοτεχνικός διαγωνισμός: για να φέρει κοντά όλους τους δημιουργούς και να γιορτάσουν το θείο δώρο της τέχνης του λόγου, της τέχνης των Μουσών!
Δεν παύει όμως ν' αποτελεί έναν διαγωνισμό, γι' αυτό το λόγο με καθαρά φιλολογικά και λογοτεχνικά κριτήρια, βραβεύονται τα έργα που θα τα εκπληρώνουν στο μεγαλύτερο βαθμό. Όπως είπαμε, όμως, κάθε έργο αξίζει τον έπαινο όλων μας, όπως και ο ίδιος ο δημιουργός του, έτσι σε όσα ποιήματα δεν διακρίθηκαν θα δοθεί Τιμητικός Έπαινος Συμμετοχής, για να τους τιμήσουμε και να τους δώσουμε την ώθηση να συνεχίσουν να προσφέρουν το λαμπρό φως της τέχνης του λόγου, μέσα από τα έργα τους, στον γκρίζο κόσμο στον οποίο ζούμε και πρέπει να καταλάβουμε πως μόνο όλοι μαζί ενωμένοι με λάβαρο το κάλλος του πολιτισμού, θα τον αναγεννήσουμε από τις στάχτες του εγωκεντρισμού και του ελιτισμού που δεσπόζει στις ημέρες μας!
Τέλος, ακριβώς από κάτω μπορείτε να διαβάσετε το πρόγραμμα των ημερομηνιών ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Και μην ξεχνάτε πως όλοι είμαστε ταπεινοί υπηρέτες των Μουσών και έτσι θα παραμείνουμε σε πείσμα εκείνων που λατρεύουν την αυθεντία του μηδενισμού!

Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια